Élőfogas pontyok (Poecilidae): guppik, fekete mollyok, laposok, Yucatan mollyok, gambusiák, zöld kardfarkúak és még néhányan az élőhordó fogaspontyok csoportjába tartoznak. Mindegyikben közös, hogy élő fiatalokat hoznak világra, és nem tojik, mint a legtöbb más halfaj. A vadon élő fogaspontyok a vadonban rovarokat, rovarlárvákat, algákat és bármi más ehetőt esznek – nem válogatósak. Élőhelytől függően gyakran az algák a bennük élő kis állatokkal alkotják táplálékspektrumuk legnagyobb részét.
Probiotikus vagy prebiotikus?
A probiotikus élelmiszerek, mint például bizonyos típusú joghurtok, élő baktériumkultúrákat tartalmaznak az egészség megőrzése érdekében, de csak nagy mennyiségben fogyasztva. Az ilyen élelmiszerek, beleértve a probiotikus halételeket is, könnyen megromolhatnak, majd ellenkező hatást válthatnak ki. Az egészségre gyakorolt pozitív hatás egyébként meglehetősen ellentmondásos. A prebiotikumok „szubsztrátok, amelyeket a gazda mikroorganizmusok szelektíven használnak, és egészségügyi előnyökkel járnak”. A tudósok egyetértenek abban, hogy elősegítik az emésztést és ezáltal az egészséget. Jobb emésztés esetén kevesebb ürül ki, így a víz kevésbé szennyezett, tisztább marad, és kevesebb algaproblémát okoz.
Összetevők:
spirulina
lazac
garnélarák
búzaliszt
rizsliszt
szójabab
kukoricadara
búzacsíra
búza glutén
élesztő kivonat
Burgonyapehely
Alma rost
krill
Nyersfehérje (36,0%)
Zsírtartalom (5,0%)
Nyersrost (2,0%)
Nyershamu (7,0%)